Raapwerk

Scherpe prijzen, snelle service en de beste garanties! Contact Offerte

Raapwerk

Raapwerk wil zeggen dat een ruw oppervlakte vlak en strak gemaakt wordt met een dikke laag gipsmortel. Een laag gipsmortel heet pas raapwerk als de laag tussen de 7 milimeter en 5 centimeter dik is. Dunnere lagen worden gewoon pleisterwerk genoemd.

Waarom raapwerk?

Door het gebruik van raapwerk kan uw stukadoor scheve muren en/of plafonds weer helemaal recht maken. Dat kan door het ene deel dik te rapen en het andere stuk dunner, en dat op een egale manier. Raapwerk is ook uitermate geschikt om rondingen te maken zoals poorten in huis, open haarden en trappen.

U kunt raapwerk met alles bewerken, het is namelijk een uitstekende ondergrond voor: sierpleister, pachtelputz, verf, sausen, behangen, etc.

Raapwerk eigenschappen

Vochtregulering: gips is in staat om vocht op te nemen en vocht weer af te staan. Zo functioneert het als reguleerder. Mede daardoor is raapwerk ideaal voor de afwerking van bijvoorbeeld badkamers en kelders.
Brandwerend: Raapwerk is behalve vochtregulerend ook brandvertragend. Raapwerk wordt naadloos aangebracht en daardoor houdt het vuur goed tegen of smoort het in kleine ruimtes.