Afwerking

Scherpe prijzen, snelle service en de beste garanties! Contact Offerte

Afwerking en Stucwerk

Stucwerk kan prima als afwerking gebruikt worden voor uw wanden en plafonds. Vanzelfsprekend zijn er vele manieren van afwerken. Zo kan het met:

  • Gips
  • Spachtelputz
  • Spuitwerk
  • Afwerking met patroon
  • Afwerking met bepaalde kleuren

U kunt kiezen uit alle soorten afwerking. Via Stukadoorsteam kunt u online een offerte aanvragen. Dit scheelt veel tijd en het geeft u direct inzicht in de mogelijkheden en kosten voor de afwerking.

Soorten stucwerk

Er zijn vele soorten stucwerk die allemaal zorgen voor een andere afwerking op uw muur op plafond. Hieronder ziet u een aantal soorten waarmee wij uw wand kunnen bepleisteren.

Raapwerk

Raapwerk is een dikke laag gips tussen de 5 en 7 millimeter. Het wordt vaak toegepast om scheve muren en plafonds recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te ‘rapen’. Daarnaast wordt raapwerk vaak toegepast in vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders om de wanden te kunnen betegelen.

Schuurwerk

Schuurwerk zorgt voor een draaiende schaduwwerking op uw plafond met een mooie zanderige oppervlakte. De draaiende schaduwwerking kan naar wens in bepaalde bewegingen worden aangebracht, daarin is veel mogelijk. De dikte van het schuurwerk ligt tussen de 5 en 10 millimeter. Schuurwerk is minder geschikt voor wanden, omdat het niet stootvast is. Het is van belang dat u het schuurwerk laat uitvoeren door een ervaren stukadoor, omdat het in één keer moet worden aangebracht en het snel dient te gebeuren.

Spuitwerk

Door uw wand te laten spuiten krijgt u een strakke en egale structuur. Er kan een fijne tot grove structuur worden aangebracht. Het spuitwerk kan in vele kleuren worden gemengd. Spuitwerk is een goedkope en zeer mooie afwerking van uw wand en plafond.

Gevelbepleistering

Door uw gevel te bepleisteren, kunt u uw gevel verschillende karakters geven. U kunt een licht schuureffect laten aanbrengen op uw gevel, dit beschermd de gevel tegen alle weersinvloeden. U kunt uw gevel ook laten bepleisteren met schiftingen, dit wordt veel toegepast op historische panden. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om uw gevel te laten bepleisteren zoals u het heeft gewenst. Ook qua kleur zijn er veel mogelijkheden.